Uniform

Met het dragen van het uniform toon je dat je een scout of gids bent en verwijs je naar de waarden van de beweging. Het uniform geeft leden en leiding de mogelijkheid om iets gemeenschappelijk te veruiterlijken en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch.

Het uniform bestaat voor iedereen in alle takken uit een aantal dezelfde eenvoudige basisstukken, goed van snit om in te ravotten: een beige hemd, trui, groene lange broek, korte broek of rok. Kapoenen hebben geen voorgeschreven uniform maar alle stukken zijn ook in kapoenenmaten beschikbaar. Welpen en kabouters kunnen een groene pet dragen.

hemdFotobroekrokwelpenpet

Ook wordt elke scouts gekenmerkt door een das (of sjaaltje) in eigen kleur. Voor scouts teralwina is dit zwart. Hiervoor kan je elke zondag, voor of na de scouts, bij de leiding terecht. De kostprijs hiervan is €3.
Ook belangrijk om te weten is dat elk van de kentekens een vaste plaats op het hemd heeft! Klik dus gerust eens op de afbeelding hieronder! Of download deze handige handleiding.

hemd

Hemden, kentekens en andere scoutieve toebehoren kunnen online aangekocht worden bij Hopper! Je kan alles ook vinden in de winkels zelf, adressen van de winkels vind je hier.